My Life My Journey

It's All About My World

What Goes Around Comes Around 22/10/2016

Filed under: Reflections — hifni1985 @ 9:45 am
Tags: , , , , , , , , , ,

 

The concept what goes around comes around is indeed happening.

It’s just that for me, I breathe around it.

I know I’ve said this before, but since I was a child, every time I made a mistake, the payback always happened not long after.

I never usually cheated on a test, but once I tried to cheat on one test in elementary school grade 4, I got caught and apologized to my teacher.
Whenever I’m late coming to school during my middle school, I could never avoid the punishment picking up the garbage (while some of my friends manage to avoid it).
I tried to scheme something once to avoid a penalty in a library, but I got caught anyway, paid the penalty, and apologized.
Once I lied to my aunt because I hate doing this one thing that she ask a favor frequently, but got caught and scolded then apologized to her.
I hardly ever skip school or lesson, but I did it once (to go somewhere with my friends) and I got caught and scolded (while my friends who were with me got off just fine), I apologized and was so embarrassed and sad because of it.

All these my first try of bad demeanor, always fail and makes me suffer embarrassment and apologize for it.
That’s why I never bother to do it again. If I do bad things, I’m always ready to face the consequences.
I never avoid apologizing. I always apologize when I make a mistake because that’s what my mom taught me: Principal of Sorry, Thank You, and Please. It’s just that this lesson made my conviction stronger that I should never bother to avoid the punishment. Or even better, I should never do that mistake again (for some things that’s in my power).

So I never bother to cheat on test and just accept my score as it is.
If I’m late, I would just accept the consequences, whether it’s the scolding or the pay cut.
I returned books I borrowed on time or just pay how much the penalty when I returned them late.
And I would just say no when I don’t like to do a favor people ask of me.

And also it goes to say, when something bad happens to me, I always think of “whether there was something bad I did recently?” That kind of mindset.

Now that makes me think, my life sucks lately, could it be that “all this while”, I am in the middle of paying the consequences of all the things that I did wrong before.
Well, maybe this is all my fault.

 

(Posted some thoughts about this in facebook on August 17, 2016 at 17:18)

picture credit: picture is not mine, all rights to the original owner

 

7 Responses to “What Goes Around Comes Around”

  1. Reana Nite Says:

    pernah ngalamin di kasus yg berbeda. kena apesnya. mungkin mmg Allah tak suka kita di luar jalur. jd lgsg dihukum saat itu jg. krn kita org baik kali ya hehe

    Like

  2. hifni1985 Says:

    @Reana Nite

    Iya Rela. Dulu pas SMP, aku sempat mikir, koq ini terjadi hanya padaku ya. Sempet ngiri sama temenku yang ga harus mungut sampah saat dia telat karena berhasil kabur dan guru piket ga ngeliat dia. Tapi sekarang, aku nyadar, ini menjadi rem yang membuat kita mikir berulang kali sebelum melakukan sesuatu yang ga baik. Jadi enjoy aja sekarang. Terus kita juga jadi ngingetin yang lain, jangan deh. Ada juga kasus lain yang kena apes, padahal kita udah ngingetin grup supaya ga usah melakukan hal ga baik tersebut, tapi masih aja. Akhirnya aku bilang, “tuh kan, aku tuh ga pernah lolos kalo yang kayak gini, pasti ketempuan, udah kubilang tadi jangan.”

    BTW, aku udah mulai nge-blog lagi sekarang. Penyaluran. Rela masih rajin nge-blog kah?

    Like

  3. Reana Nite Says:

    iya masih ngeblog juga meski ga sering2 banget update tapi masih diurusin itu blog. kayaknya tinggal kita berdua nih yang masih eksis. temen lain kok mati suri ya.

    Like

  4. hifni1985 Says:

    Aku mikir setiap hari pengen post setidaknya 1 hal di blog. Baru jalan 8 hari jadi belum tahu apa bisa terus konsisten dengan ini. Aku jarang blogwalking, blog temen-temen lain juga aku ga tau alamatnya.

    Aku lihat blognya rela banyak banget ya visit-nya, ampe 600ribuan. Hebat. Terus kenalan rela yang aku ga prnah tau juga banyak yang komen. Itu kenalan dari mana aja?

    Like

  5. Reana Nite Says:

    aku kan subscribe feed blog teman2 yg kita kenal makanya tau kalo mereka update.

    september 2013 lalu masih 60rb. sekarang jadi 600rb alhamdulillah. random visitor aja hip yang dateng n komen. aq jarang jg blogwalking.

    ayo semangat kembali menulis!🙂

    Like

  6. hifni1985 Says:

    Itu kayaknya efek narok di google+ deh. Aku kan nyoba ya posting disana, banyak yg klik, karena postingan di google+ itu masuk di top page google search. Ya, ga banyak2 banget sih, tapi yg biasanya visitornya cuma 0 atau 1 per hari, jadi 3, 4, 5.

    Like

  7. Reana Nite Says:

    bisa jadi…🙂

    Like


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s